Квітень 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

postheadericon Матеріально-технічне забезпечення закладу освіти

Дошкільний навчальний заклад № 31 «Ягідка» знаходиться у комунальній власності Сумської міської ради. Заклад збудований за типовим проектом і відповідає затвердженим  технічним нормам і правилам, а також санітарно – гігієнічним вимогам.

Загальна площа земельної ділянки складає  – 48000 кв. м., площа приміщення закладу складає – 1693,4 кв.м.

Земельна ділянка закладу знаходиться на території  житлового мікрорайону міста, має огорожу заввишки 2 м. Зелені насадження становлять 80% загальної  площі ділянки. В площу зелених насаджень враховуються квітники, газони, фруктові та декоративні дерева,  кущі. Територія закладу має зовнішнє електричне освітлення.

Основна будівля дошкільного закладу двоповерхова з груповими,  спальними, роздягальними, туалетними кімнатами, які відповідають санітарним вимогам утримання приміщень. Групове приміщення для дітей раннього  віку знаходяться на першому поверсі, має окремі виходи.

Заклад має мережу централізованого постачання води, електропостачання, теплопостачання. Встановлено лічильники для обліку використання води, електроенергії, тепла.  Всі мережі знаходяться в належному стані. Освітлення приміщень відповідає гігієнічним вимогам.

Приміщення харчоблоку розміщено на першому поверсі. Облаштована комора для зберігання овочів і сухих продуктів. Харчоблок забезпечений  необхідним технологічним обладнанням на 100%.  Все обладнання знаходиться в  належному робочому стані.

Приміщення пральні розміщене  на першому поверсі в якому відведене місце для прасування. Обладнання пральні та його розміщення відповідає всім вимогам, щодо дотримання вимог з охорони праці під час роботи.

Матеріально-технічна база дошкільного закладу знаходиться у належному    стані.

Дошкільний навчальний заклад № 31 «Ягідка» має:

– музично-спортивну залу;

1_Музично-спортивна зала

      ЗДО_31_Ягідка_Музично-спортивна зала

-медичний кабінет;

-ізолятор;

– процедурний кабінет;

-методичний кабінет;

-кабінети завідувача, завгоспа, кастелянки, практичного психолога;

Вільних приміщень в дошкільному закладі немає.

У спортивно-музичній залі закладу створені належні умови для здійснення музичного та фізичного виховання дітей, атрибути та обладнання підібране згідно з віковими та санітарно-гігієнічними вимогами. Зала оснащена музичними інструментами – піаніно – завдяки якому всі заняття проводяться під музичний супровід. У наявності аудіо-відео апаратура – магнітофони (як в музичній залі, так і в кожній віковій групі),  музичний центр та мультимедійна система.

Інтер’єр музично-спортивної зали оформлений відповідно до завдань естетичного виховання та сучасних вимог (кольорова гама, характер освітлення зали, комплектування відповідними меблями, оформлення інтер’єру предметами музично-естетичного напрямку)

У склад групових приміщень входять: ігрова кімната, роздягальня, спальня, умивальна та туалетна кімнати. Інтер’єр кожної вікової групи відповідає профілю та назві групи, відрізняється своєю художньою різноманітністю, стилем, використанням різного природного матеріалу, видів тканини, предметів мистецтва. Педагоги використовують в оформленні наочну інформацію, фотомонтаж, стенди, панно, різнопланові композиції, виставки-презентації. В ігрових кімнатах створено відповідне розвивально-ігрове середовище, яке враховує вік дітей і програмові вимоги. Групові кімнати устатковані необхідними дитячими меблями, м’яким інвентарем, які відповідають санітарно-гігієнічним, естетичним вимогам. У роздягальнях всіх вікових груп розміщені фотостенди, інформаційні куточки для батьків, виставки  дитячих робіт, тощо. Добірка матеріалів в групах зроблена на основі всіх сучасних вимог щодо освітньої діяльності з дітьми. Оформлення роздягальних кімнат відповідає назві групи, це вже видно  починаючи з вхідних дверей та оформлення шаф.

Виходячи на територію закладу, на кожному кроці відчуваєш красу  природи: милують око чудово доглянуті квітники, рабатки, клумби, декоративні композиції, зелені шати дерев вражають багатством відтінків. На  території закладу є різноманітні природничі локації: куточок лісу, дитяча городня ділянка, фруктовий сад, метеокуточок.

Кожна вікова група має  ігровий майданчик з трав’яним покриттям для проведення прогулянок з дітьми. На майданчиках розташовані столи та лави для дітей, різноманітні спортивні та ігрові споруди, нетрадиційне ігрове обладнання для забезпечення рухової активності дітей  протягом дня.

Окремо розташований спортивний майданчик – 200 кв. м для занять з фізкультури, який має смугу перешкод, яму з піском, бігову доріжку, доріжку здоров`я.

Comments are closed.